Himmelskriket är etta på topplistan

04 September 19

Himmelskriket finns nu i pocket och har redan letat sig upp till topplistans förstaplats. Himmelskriket är min tolfte thriller med Malin Fors som polisinspektör. Topplistan gäller för pocketböcker vecka 34 och tillkännages av Svensk Förläggareföreningen. Här är tre utdrag ur recensioner:


"Kallentoft har en förmåga att balansera texten mellan polisutredning och Malins inte helt okomplicerade privatliv utan att något tar över. Jag läser lika mycket för att få upplösningen som för att se hur det ska går för en av mina favoritpoliser."

Maria Näslund, GöteborgsPosten


"Jag har skrivit det förr. Mons Kallentofts berättelser om Malin Fors, hennes tillkortakommanden på det privata planet med alkoholen och männen, men framgångar på det professionella är bland den bästa spänningsläsningen på svenska i dag.

     ”Himmelskriket” skiljer sig dock från de tidigare berättelserna genom den lågmäldheten som präglar brottet. Därför kommer också romanen så nära läsaren. Det handlar i grunden om helt vanliga människor, utan någon särskild brottslig bakgrund. Och egentligen utan något som helst ont uppsåt. Det kan ju hända i verkligheten, kanske här. Eller?"

Rolf Asmundsson, Östra Småland


"Som alltid är Kallentoft en skicklig skildrare av miljöer och stämningar, och denna gång har han dessutom skapat en oförutsägbar och ovanligt fängslande berättelse där inget är vad det vid en första anblick verkar."

Kerstin Bergman, Smålandsposten


 Läs om boken och fler recensionen här:

Kommentarer (0)