Kallentoft firar 20 år som författare

01 October 20

I år firar jag 20 år som författare! 

Det har varit och är ett författarskap som är lika rastlöst som jag själv. 

Serien om kriminalkommissarie Malin Fors blev mitt stora genombrott, och har lästs världen över. Herkulesserien med hjälten Zack Herry likaså. Och så mina juveler, Se mig Falla och Hör mig viska, om tonårsdottern Emme som försvinner på Mallorca. 

Food Noir och Food Junkie, mina böcker om gastronomi, har älskats och hatas om vart annat, vilket för mig är det säkraste tecknet på sann kvalitet. 

I samband med 20-årsjubileet ges mina första två romaner, katapultprisbelönade Pesetas och Marbella Club ut på nytt som e- och ljudbok. Det är jag stolt över. Få böcker får ett så långt liv!  

Malin Fors ligger mig så klart extra varmt om hjärtat. Jag tröttnar aldrig på att skriva fram hennes liv. Nu finns Satanskäftarna ute! Den trettonde boken om Malin. Hon ställs inför svårare utmaningar både privat och i arbetet än någonsin tidigare. Det handlar om hatbrott och hänsynslöshet i läkemedelsbranschen, två skrämmande aktuella ämnen. 

Jag ser mig efter alla dessa år av absolut hängivet skapande mer som konstnär och författare än som människa.  

Ska man bli en sann författare måste man försaka massor av det andra tar för givet. Man måste lära sig älska ensamheten och att man för alltid är dömd till att stå vid sidan av, betrakta snarare än delta, se för att kunna skildra, lyssna för att kunna berätta spännande historier som tränger djupt in i läsarens själ. 

Många böcker har det blivit. 

Många fler ska det bli. 

Stort tack till alla er som köpt och läst mina böcker genom åren! 

Mons Kallentoft

Se Mons Kallentoft på Bokmässan Play

25 September 20

Följ årets BOKMÄSSA på PLAY. Jag är med i ett författarsamtal i morgon LÖRDAG klockan 12. Välkomna till ett författarsamtal med tre av våra mest älskade manliga deckarförfattare. ARNE DAHL, MONS KALLENTOFT och ANDERS ROSLUND berättar om sitt skrivande och vägen till framgång. Mons Kallentoft kommer ut med den fristående romanen Hör mig viska, som liksom den förra romanen Se mig falla utspelar sig i Palma, och Satanskäftarna i Malin Fors-serien. 

NYHET! Satanskäftarna släpps i oktober

13 September 20

När SATANSKÄFTARNA öppnades för bokning på Bokus igår hamnade den genast på topp. Förboka du också, då får du hem min NYA kriminalroman om MALIN FORS om precis en månad.

Hör mig viska: "Toppklass!"

22 June 20

Lagom till sommaren kommer fler recensioner av HÖR MIG VISKA, här är några citat:

"Uppföljaren till Se mig falla drar oss ännu längre in i mörkret och låter språket spegla pappans desperata sökande efter dottern. Drabbande läsning.", GP

"Få är så skickliga som Mons Kallentoft att skildra ett slags inre inferno. ... Det har blivit en nervkittlande berättelse skriven på en feberhet prosa där Blancks förtvivlan känns långt efter avslutad läsning. Det märks tydligt att Kallentoft känner djupt med sin huvudperson.", Enköpings-Posten

"Skildringen av pappans psyke och alla tankar som rör sig i en trasig själ är bokens styrka; över huvud taget är Kallentofts språkbehandling enastående." Mariestadstidningen

"Mons Kallentoft håller stil och ton." Dalarnas Tidning

"Mons Kallentoft briljerar i denna bok med ett fint och poetiskt språk. ... Det är verkligen innovativt och intressant." DAST

"Spänning, förtvivlan, kärlek och samvete, alla känslor går att ta på i denna fullträff till bok. Språket och den målande beskrivningen av handlingen är i toppklass!" Bokens betyg


Läs mer här:

Hör mig viska: "En fullträff"

03 May 20

HÖR MIG VISKA, uppföljaren till SE MIG FALLA, är min senaste bok och den har just fått sina första recensioner. Här är några utdrag: 

"Mons Kallentoft berättar en spännande historia med fokus på hur mycket en förälder är beredd att offra för att hitta sitt barn. Även om det betyder att bryta mot lagen och ge sig i lag med korrupta poliser och skumma skurkar."

Ölandsbladet


"En fullträff, Kallentofts absolut bästa bok. Med en intrig som håller hela vägen och där allt faller på plats precis som det ska, i den absolut sista skälvande minuten av boken.

   Den är så välskriven, spännande och oförutsägbar. ... 

   Den lämnar mig inte oberörd.

En riktig bladvändare som du inte släpper förrän den är utläst. Du får spänning på hög nivå!"

Bokprataren


"Boken är välskriven, spännande, berörande, intensiv, och riktigt bra. Rekommenderar den varmt, precis som alla andra böcker av Mons Kallentoft."

Britt-Marie Kullin