Se mig falla

I butik 3 maj 2019

SE MIG FALLA är berättelsen om en fars desperata sökande efter sin älskade dotter. En tät och febrig skildring av det mörker som döljer sig under semesterparadisets glittrande yta. Tre år har gått sedan Tim Blancks sextonåriga dotter försvann under en resa till Mallorca. Han har lovat henne att aldrig sluta leta, ett löfte som slitit sönder hans äktenskap och fått honom att bosätta sig i Palma, där han försörjer sig som privatdetektiv. När han får i uppdrag att utreda en misstänkt otrohetsaffär dras han oväntat in en värld av korruption och skoningslös girighet. Och i begärens dunkla vrår tycker han sig plötsligt ana sin dotters skugga. Med fara för livet kastar han sig in i jakten på sanningen om vad som hänt henne.


”Se mig falla” är oavbrutet spännande och berättar om en desperat kamp för att få veta sanningen, med en pappa som riskerar allt för sin dotter."

Ölandsbladet


"Mons Kallentoft har denna gång återigen släppt sin huvudperson Malin Fors i ”Se mig falla”. I stället är det den förre polisen Tim Blanck som förtvivlat söker sin dotter Emme som försvann på Mallorca som 16-åring. Han kan inte släppa det, långt efter att polisen slutat söka. Han försörjer sig privatdeckare under tiden och dras in i allt värre brott. Kallentoft skriver med sin allra bästa, feberheta prosa och det är omöjligt att släppa det hela. Inte minst skildrar han sorgen så att den verkligen vibrera dovt hela tiden."
Upsala Nya Tidning, Corren, Kuriren, Norrköpings Tidningar etc


"Magnificamente, Kallentoft

Det är en het, svettig och gränslös tillvaro Tim genomlever i sin jakt på dottern och som läsare blir det ibland outhärdligt och jobbigt att ta in allt det mörka.

Språkhanteringen är som vanligt lika magnifik som miljöbeskrivningarna."

Mariestadstidningen


"Det är tveklöst hans bästa bok hittills. Han har aldrig skrivit så bra som nu. Vilken kille! Vilken berättarkonst! Ibland är det som poesi. Han har sådan språkkänsla. Hans sätt att återge känslor... jag riktigt känner hur ont det gör i huvudpersonen Tims hjärta."

Akademibokhandelns kundtidning


"Mons Kallentoft har verkligen åstadkommit en bladvändare som håller mig på halster till sista sidan. Bra miljöer har jag nämnt, men även persongestaltningen är förnäm. Både pappan och de inhemska karaktärerna känns som om de är av kött och blod. Mer sådant här, Mons!"

Dast Magazine


"Utmattad, nästan febrig, men med ett fånlyckligt leende på läpparna avslutar jag läsningen av Mons Kallentofts nya: Se mig falla. En stjärna som levererar sin bästa bok hittills ... Kallentoft är en bokstavskonstnär, i den här boken mer än någonsin förut. ... i dessa bokstavsvirvlar finns det riktiga livet med svett, sorg, åtrå, förnedring, längtan, desperation, hopp, kärlek, alldeles verkliga hjärtan som bultar; ibland alldeles för hårt och ibland knappt alls. ... Intrigen är imponerande; successivt uppdagas detalj efter detalj som bygger samband mellan natten då Emme försvann och något helt annat. Karaktärerna är rika och levande; naturligtvis Tim själv och den utveckling/undergång som han går igenom, men också många fler av de människor som befolkar dessa sidor."

Kapprakt


"Det här är hans bästa bok alla kategorier. ... Stundvis en hjärtskärande läsning otroligt skickligt skrivet av Kallentoft. Denna bok liknar ingen av de spänningsromaner han tidigare gett ut. En fars kärlek till sin enda dotter går som en röd tråd genom hela boken, berör och gör väldigt ont att läsa.

Monica Gullman, Bokia


"Det är en riktig bladvändare som jag läser med oro i hela kroppen, kanske främst för att Tim är en sådan orolig person (inte så konstigt). Fantastiska miljö- och personbeskrivningar. Slutet känns öppet för tolkningar (älskar sånt), så kanske blir det en fortsättning."

Marie in Sweden


Så här presenterar Mons boken med sina egna ord:

Den sjätte maj kommer en helt ny, helt fristående roman som jag jobbat på i många år, och som jag själv tycker är mitt mästerverk. Boken heter SE MIG FALLA och utspelar sig på Mallorca och främst i Palma.

När jag för fem år sedan flyttade till ön möttes jag av sol och stränder så klart, men också av en okänd, nattsvart baksida av droger, våld, prostitution och hämningslös korruption. Inom politiken, polisen och i princip samhällets alla institutioner.

Jag har alltid haft en svår dragning till människans och världens mörker och kände direkt att här fanns en unik, spännande historia att berätta, och att det var jag som nog kunde göra det.

Jag har bott mycket i Spanien. Jag kan det här landet inifrån, men jag har också främlingens fria blick.

I boken låter jag Mallorcas mörka baksida bilda fond för en berättelse om oändlig kärlek.

En tonårstjej, Emme, övertalar sin mamma och pappa om att hon ska få åka på examensresa till Magaluf med sina kompisar. Några dagar in på resan försvinner hon spårlöst efter en galen festkväll.

Tre år senare är hon fortfarande borta. Föräldrarnas äktenskap har gått i kras. Ödelagt av sorg, skam, förebråelser och smärtsam längtan. Pappa Tim är kvar på Mallorca och letar efter sin Emme. Han har lovat henne att aldrig ge upp.

Han letar och letar, till vansinnets gräns, och så en dag får han upp ett spår.

Kan han hitta sin älskade dotter? Rädda henne? Sig själv? Föra sin familj samman igen?

Tiden och kärleken korrumperar en människas själ, det är ofrånkomligt. Men tiden och kärleken är också det enda vi egentligen har. I SE MIG FALLA försöker jag skildra det omöjliga i att vara människa, hur det enda som till slut finns kvar är drömmen om att älska och bli älskad.

Jag tror och hoppas jag har lyckats skriva en roman som är väldigt spännande, väldigt gripande och som ger dig en förhöjd känsla av att vara vid liv, på det vis som bara riktigt god konst kan göra.