Albino av Mons Kallentoft och Anna Karolina

Albino-Kallentoft-Karolina

Kriminalinspektör Zack Herry är tillbaka i ett rafflande actiondrama med ett rått Stockholm som fond. 

En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Hans ena arm har huggits av vilket lett till att han förblött. Kort därpå kidnappas en kvinnlig modell. Båda offer är albiner.

På Särskilda enheten försöker Zack Herry och hans kollegor förstå sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nått Sverige? Samtidigt dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. När hennes liv plötsligt hänger på honom händer det som inte får hända.

ALBINO, den sjätte delen i den populära serien om Zack Herry, baseras löst på myten om Herkules sjunde stordåd: jakten på den vita tjuren. Genom att smälta samman då- och nutid och kombinera våldsamma actionscener med känslomässiga reflektioner skapas ett unikt kriminaldrama.


ALBINO finns i bokhandeln den 14 oktober. 


"Fascinerande, mörk & välskriven!"

Jennys boklista


"Mons Kallentoft och Anna Karolina är båda etablerade deckarförfattare, den senare har även arbetat ett decennium som polis. Tillsammans är de värdiga arvtagare till storheterna Sjöwall/Wahlöö. Det är socialrealistisk läsning av närmast fysiskt smärtsam sort att följa deras skildringar av kriminalinspektör Zack Herrys kamp mot såväl den undre världen som mot sina egna inre demoner. En lös koppling till Herkules i den grekiska mytologin gör hela bokserien ännu mer fascinerande. Redan från första sidan är jag som läsare helt infångad i den nya berättelsen – och spänningen håller i sig hela vägen, så till den grad att viss kallsvettning kan infinna sig när boken väl är avslutad. Albino är sjätte spänningsromanen i serien (de fyra första skrev Kallentoft tillsammans med Markus Lutteman) och den är om möjligt ännu otäckare, ännu mer obehagligt spännande, än närmaste föregångaren Falco (2018). Temat denna gång kretsar kring gener, genmanipulation och arv, och författarduon hanterar det på allra bästa sätt. 

     Helhetsbetyg: 5"

Bibliotekstjänst, Torkel Lindquist


"En rå, snabb och framför allt spännande bok i Herkulesserien som får en klar fyra."

Ljudboksbloggen


"Albino är den sjätte delen om Zack Herry, den andra boken som Mons Kallentoft och Anna Karolina skriver tillsammans. Herkuelsserien är en av mina absoluta favoritserier och det är inte så svårt att förstå varför. Det är en serie som har alla ingredienser som behövs för en succé. Läsaren får återigen möta ett riktigt mörkt och rått Stockholm när Zack och hans kolleger ställs inför ett riktigt klurigt fall som tar oväntade vändningar. Det byggs upp en stark stämning, kommer Zack att klara det den här gången? I Albino är Mons Kallentoft och Anna Karolina vassare än någonsin. 

     Albino är skriven på ett lockande sätt. Det är korta kapitel, många cliffhangers och med ett rått språk och ett driv som är oemotståndligt. Det är omöjligt att inte ta en sida till och en till. Jag glömmer både tid och rum när jag läser. Redan första sidan fångar mig och sen är jag fast och det är nästan smärtsamt att läsa om Zacks kamp. Alla delar i boken är inte nödvändigtvis så realistiska eller verklighetstrogna men det gör ingenting. Albino är välskriven, underhållande och spänningen håller verkligen hela vägen. En sann bladvändare med ett tempo som bara driver framåt och där det är omöjligt att inte drabbas av karaktärernas öde. Utveckligen av relationerna och de cliffhangers som lämnas hängande i luften lockar efter fortsatt läsning direkt när man har avslutat Albino

     Albino håller hög klass och är bland det bästa jag läst i år. Den är riktigt mörk, obehagligt spännande och miljöerna är väl uppmålade framför läsarens ögon. Utseendemässigt ser man enkelt att böckerna hör ihop men inget fall är det andra lik. Det är bra variation på både handling och på karaktärer i Herkulesserien. Anna Karolina och Mons Kallentoft är en superduo som ligger i toppen av svensk kriminallitteratur. Läs och njut av rappheten, av spänningen och av vilken nervkittlande bok Albino är. Albino är precis som en modern kriminalroman ska vara." 

Olivias deckarhylla


"Det fungerar väldigt bra. Albino är den sjätte fristående delen i det som kallas Herkulesserien, enligt baksidestexten löst baserad på myten om Herkules sjunde stordåd: jakten på den vita tjuren. Jag tycker om det här. Komplicerad men intelligent intrig ställer krav på läsaren. Zack, Deniz, Olympia, Hebe är alla coola och smarta människor som visserligen lever i en komplicerad verklighet där allt ställs på sin spets. Men det finns ändå en känslomässig sårbarhet nånstans där inne. En kombination jag dras med i.

Karins boktips


"Älskar verkligen den här serien. Det är ju alltid lite nervöst att påbörja nästa del i en serie man tycker så mycket om. Men här har jag absolut ingenting att oroa mig för för det här är så bra.
Det var riktigt intressant av författarna att skriva om albinos. Jag lärde mig verkligen ett och annat, speciellt om hur de behandlas i Tanzania. Enligt gammal häxtro bringar kroppsdelar från albiner välgång och lycka. Därför har albiner kidnappats och dödads, och deras kroppsdelar sålts dyrt. Helt sjukt och hemskt.
Detta är en spännande bok från första till sista sidan. Otäck, rå och oförutsägbar.
Betyg: 4 av 5"

Zellys bokhylla


"Som de tidigare böckerna var Albino fartfylld, rå och framförallt spännande
Miljöbeskrivningarna var så målade vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig allt ... för varje bok så har jag börjat tycka om honom (Zack) mer och mer. Jag tycker även om att läsa om de andra karaktärerna också.
Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända och varje kapitel slutade så spännande vilket gjorde att jag inte kunde sluta läsa!
Albino bjöd på en spännande och fartfylld läsning och nu längtar jag bara efter nästa bok

Betyg 8/10

En bok för bokugglor


"Över lag har jag tyckt väldigt mycket om de här böckerna (Herculesserien) och den känslan finns kvar även efter den här boken. Precis som i de tidigare delarna så är det ett högt tempo, skruvat och väldigt brutalt. Serien är helt enkelt inte något för den känsliga. ... 

Det är nästan omöjligt att få nog av karaktärerna. Det enda man vill är att få läsa vidare... "Albino" är en perfekt bok för mörka höstkvällar."

Mysterierna


"Som vanligt är det full fart redan från början och sedan ökar det. Boken är väldigt rå och jag älskar ju sånt när det är bra gjort och det är det verkligen!
     Det blir riktigt spännande när Zack blir bortrövad och alla försöker komma på var han är. Hans bästa vän Abdula övertalas att komma tillbaka til Svrige för att gå undercover på Kumla. Men har han tagit sig vatten över huvudet?"

Cinnamon books


"Jag älskar den här bokserien, varje bok är så väl genomtänkt, det är alltid ett nytt fall som inte är likt någonting annat man har läst. Karaktärerna har så mycket personlighet och ännu vet vi inte allt utan det finns mer att få veta men just nu verkar vi ha fått veta hur det ligger till kring Zack och Hebe, eller har vi verkligen det? ... Jag vill läsa mer nu!!  
Betyg 5 av 5"

Bokraden


"Som vanligt är det våldsamt och välskrivet. Zack Herry har blivit en karaktär man följt ett tag nu och man engagerar sig i hans minst sagt trassliga privatliv… Krimstoryn om vidskepelsen runt albiners kroppsdelar är ruskig och alldeles sann." 

Läsa och lyssna


"Albino är ett tätt packat actionpaket som är väldigt spännande och i vissa fall nästan för läskigt. Att skapa en sådan atmosfär helt utan att använda visuella effekter är ett tecken på mycket skickliga berättare."

Lukemista, Finland


"Albino är, precis som alla dom tidigare böckerna, väldigt bra. Mycket spännande, rå, blodig, och oförutsägbar. Det här är verkligen en av mina favoritbokserier. Jag rekommenderar varmt boken, som säkert även kan läsas fristående. Men jag tror inte den är lika bra då, som om man följer serien från början. Så jag rekommenderar verkligen hela Herkulesserien. 

Bims blogg

DK.Sommardöden

Den andra boken om kriminalinspektör Malin Fors

Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör...

Olympia_Kallentoft

Störst av allt är girigheten

Två barn avrättas. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig det fruktansvärda dådet. Men vilka är de, och vad vill de? På Särskilda enheten är Zack Herry och hans kollegor satta i högsta beredskap. Zack, som nu har fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända...

Midvinterblod-Kallentoft-bok

Den första boken om kriminalinspektör Malin Fors

Det är den kallaste vintern i mannaminne och en man hittas hängd i ett träd ute på Östgötaslätten. Tillvägagångssättet påminner om de gamla asatroendes ritualer vid människooffer och kriminalinspektör Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren.

Men rör det sig verkligen om ett offer?...